Председателят на СДС Румен Христов коментира възможността партията да се яви

...
Председателят на СДС Румен Христов коментира възможността партията да се яви
Коментари Харесай

СДС може да отиде на местни избори и с ГЕРБ, и с ВМРО, и с Демократична България

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов коментира възможността партията да се яви на локалните избори още веднъж в коалиция с ГЕРБ, както направи на евровота.
 Съюз на демократичните сили: Радан Кънев влезе в Европейския парламент по благосклонност
Пред Българска национална телевизия той съобщи, че централното управление няма да постанова мнението си над локалните структури, а ще остави всяка сама да отсъди с кого да се коалира за вота.

" Остава опцията някъде да се явим с Демократична България, някъде с Вътрешна македонска революционна организация. С ГЕРБ сме говорили незадълбочено, става въпрос за локалните структури, не за решение на национално равнище ", добави той.

На идните избори за кметове и общински съветници обаче ГЕРБ и Съюз на демократичните сили несъмнено ще са с обособени листи.

Според Христов на евроизборите Съюз на демократичните сили са се сработили добре с ГЕРБ. Той оправда съюза си с Борисов с битката против Българска социалистическа партия.

" Какво се случи откакто Реформаторския блок напусна обединението и се разпаднахме - имаше избори, след което броят на депутатите от Българска социалистическа партия се усили, а така наречен достоверна десница не участва в Народното събрание. Затова обединяването с ГЕРБ не е изменничество към достоверните десни гласоподаватели, когато става въпрос за конкуренция с Българска социалистическа партия ", изясни още Христов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР